Seo Dersleri
Seo Dersleri

WordPress Seo İçin Yöntemler ve Teknikler | Seonun.blogspot.com

Yazar: Unknown Tarih: 01:14 Kategori: , Yorum: Yorum Yap
WordPress Seo İçin Yöntemler ve Teknikler
Herkese merhabalar, bir WordPress için SEO yazımla birlikte yeniden sizinleyim.
Bu yazımda sizlere WordPress ve arama motoru optimizasyonunu birbirlerine biraz daha yaklaştırmayı öğreteceğim.
Wordpress için optimizasyonda altın değerindeki bir diğer yazımda Google Sitemaps Generator ile WordPress
için site haritası oluşturmayı ve bu site haritasını Google’a göndermeyi öğrenmiştik.
Bu yazımda ise hazır araç kullanmayıp, biraz bizler ne yapabiliriz onu göstereceğim.
- Title(Başlık) her sayfada farklı olmalı
Ne demek bu? Bu demek oluyo ki başlığınız her sayfada aynı olmasın. Örneğin ana sayfada başlığınız “Seo Hocası” ise yazdığınız yazının sayfasının (single.php, page.php) başlığı da “Seo Hocası” olması. “Yazınızın başlığı – Seo Hocası” daha etkili bir başlık olacak ve arama motorunun sizi alt sıralara atmasını engelleyecektir.
- Yazı etiketlerini eklemeyi ihmal etmeyin
Evet, çoğu blogdan ve blog yazarından gördüğüm kadarıyla etkin yazı etiketi eklemeyi bir kenara bırakın etiket bile eklemiyorlar.
- Fazla ve gereksiz yazı etiketi eklemeyin
Gözlemlediğim bir başka konu ise çok fazla ve gereksiz etiket eklenmesi. Fazla etiket ekleyerek arama motorlarında bırakın üst sıraya çıkmayı en alt sıralara kayarsınız.
- Her yazıda farklı yazı etiketleri girin
Bir önceki yazıda girdiğiniz etiketleri girmemeye özen gösterin. Zaten bir önceki yazıda girdiğiniz etiket site haritasına eklenecektir. Bir daha eklemeniz bir şey fayda etmez. O yüzden sık sık farklı etiketler kullanın.
- Yazı etiketlerinizi her sayfada belirtinYazınız için eklediğiniz yazı etiketlerinizi her sayfada belirtin. Örneğin bazı bloglar yazı etiketlerini her sayfada göstermiyor. Ana sayfada sadece yazının başlığı ve eklendiği tarih yazıyor, yazının tekil sayfasında etiketleri gösteriyor. Bu yanlış bir kanı. Yazının etiketleri ana sayfada dahil tüm blog sayfalarında gösterilmelidir.
- Yazı için kategoriler ekleyin ve kategorileri her sayfada belirtin
Yazınız için direk “Genel” kategorisi yakıştırması yapmayın. Blogunuz için 5 dakikanızı ayırarak siteniz ile alakalı kategorileri ekleyin ve bu kategoriler hakkında yazı yazarak; eklediğiniz yazının kategorisini her sayfada belirtin.
- 404 sayfanızı ana sayfanıza yönlendirin
404 hatalarını başta Google olmak üzere çoğu arama motoru benimsemez. 404 sayfanızı ya ana sayfa kodlarınızla eşleyin ya da ana sayfanıza yönlendirin.
- Link değişimi yapınDiğer bloglarla link değişimi yapın. Böylece diğer bloglarda indekslendiğinden sayfalarındaki sitenizin bilgileri de Google tarafından algılanacaktır. Böylece diğer blogların adları yazıldığında sizin sitenizin linkinin de çıkma olasılığı artacaktır.
Bir önceki yazımızda Siteler İçin Robots.txt Dosyaları Nedir ? bahsetmiştik.Gözatmayı unutmayın!!
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Seo Dersleri , Seo Nasıl Yapılır , Arama Motoru Optimizasyonu
Copyright © 2013 Tüm Hakları Saklıdır