Seo Dersleri
Seo Dersleri

Sosyal Medya ile Seo Yapma

Yazar: FCS Tarih: 04:52 Kategori: , Yorum: Yorum Yap
Sosyal medya denildiğinde genel olarak paylaşım siteleri, gerçek kullanıcıların dolaştığı ve farklı sayfa, adres, resim ve bağlantı gibi veriler paylaşıldığında dikkat çekerek, içerik güzelleştirerek ve hitap ettiği kısım ve kişilere bilgi veya ürün hizmeti sunmak amacıyla paylaşımdır. Genel hitapta resim, yazı, ürün resmi, kampanya veya bilgi içerikleri yazıları paylaşarak ana site adresine yönlendirilen asıl bağlantıdır.

Facebook SEO Nasıl Yapılır?

Facebook sosyal medya içerisinde en çok adı duyulmuş, ülkemizde milyonlarca kişinin gezdiği ve paylaşım yaptığı sosyal paylaşım sitesidir. Facebook SEO yapmanın birkaç kuralı ve mantıklı adımı vardır. Bunları maddeler halinde sıralayabiliriz.

Sayfa Açarak Kişi Toplama: Bildiğiniz üzere Facebook üzerinde şahsa, firmaya, ürüne yâda herhangi bir kuruluşa kâr amacı gütmeden sayfa açılabiliyor. Hitap ettiğimiz kişiler üzerine uygun bir sayfa açıldığında sitemizden genel bağlantılarla ilgili tanıtım yapılarak belirli bir kitleye hitap edebilir, içerikleri yâda ürünleri tanıtabiliriz. Buna en iyi örnek Android blog sitesinde yeni bir haberi veya yazıyı paylaşabilir, E-ticaret sitelerinde de yeni yâda kampanyalı ürünleri paylaşabiliriz.

Bağlantı Açıklamasıyla Ziyaretçi Çekme: Bildiğiniz üzere Facebook SEO için kullanabileceğimiz tek şey bağlantı paylaşmaktır. Kendi duvarımızda sitemize ait bağlantı adresini(link) yapıştırdığımızda Facebook sayfamıza ait açıklama yazısı(description) ve resimlerden bir kaçını çekmektedir. Bağlantıyı net olarak paylaşırken yazımızı veya ürünümüzü en iyi tanıtabilecek reklam yazısıyla müşteri/ziyaretçi kazanabiliriz.

Bunlara ekstra olarak Facebook SEO konusunda yapılabilecek tek şey budur. Sistem dışarıya çıkan linkleri nofollow ile tamamıyla engellediğinden backlink kazanma çok azdır ve kazanma şansı net olarak %1’dir.

Twitter SEO Mantığı

Twitter SEO nasıl yapılmaktadır diye soracak olursak buradaki mantık ise tek anlamlı olarak tweet diyebiliriz. Yalnız burada dikkat etmemiz gereken en önemli şey bağlantıdan sonra güzel bir açıklama yapmaktan geçmektedir. Eğer bu şansı arttırmak istiyorsanız günlük konular vardır bildiğiniz üzere, bu özel bağlantıları da kullanarak okuyuculara da geniş mesajlar ve reklam Twitter SEO için gönderebilirsiniz.

Google Plus SEO Çözümlemesi

Google Plus yani bildiğimiz üzere Google+ sayfalar, beğeniler ve gönderilen yazılar ile beğenmelere, yorumlara bağlı bir sistemdir. Buradaki en büyük + ise Google tarafından desteklenmesi ve paylaşılan sayfalarda +1 görünmesidir. Farklı kullanıcı ve kişiler sitemizdeki +1 butonuna tıkladığında aslında Google Plus için 1 yazı paylaşmış anlamına gelmektedir. Google Plus SEO mantığı da bizim için en önemli yer alan madde ve husustur diyebiliriz.

Sosyal Medya ile SEO Çözümü

Makalemizde anlattığımız sosyal medya kullanarak yaptığımız tüm çalışmalar bizlere backlink(geri bağlantı) olarak gelmeyebilir fakat ziyaretçi ve kullanıcı bazlı SEO mantığına uyduğundan dolayı burada tamamıyla Organik SEO işini yapmış ve kullanıcılara kaliteli bilgi vermiş bulunuyoruz.

Şundan emin olmamız lazım ki SEO kesinlikle sadece kaliteli sitelerden link almak değil, kullanıcılara ve ziyaretçilerinize daima en iyi hizmeti vermektir. Ziyaretçilerinizi boş sebepten veya kandırma amaçlı sitenize giriş çıkış yapıldığı anlaşıldığı andan itibaren sitenizde ciddi sıralama zararları oluşmaya başlayacak ve bu sebepten dolayı kişilerin sitenize duyduğu dikkat gittikçe azalacaktır.

Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Seo Dersleri , Seo Nasıl Yapılır , Arama Motoru Optimizasyonu
Copyright © 2013 Tüm Hakları Saklıdır