Seo Dersleri
Seo Dersleri

Sosyal Medya’da Seo Etkeni

Yazar: FCS Tarih: 13:50 Kategori: Yorum: Yorum Yap
Sosyal medya seo işlemleri için genellikle hesaplar açılarak sadece simgeleyen bir sayfa sorumluluğu yüklenmektedir. Fakat sosyal medya hesaplarının optimize edilerek siteler kadar başarılı sıralamalar elde etmesi kişilerin sosyal medya hesaplarına vereceği önemi arttırdı.
Sosyal medya sadece kişisel paylaşımların yer aldığı bir platformdan çıkarak seo açısından sıralamalara girebilen bir güç haline geldi. Bu yazımızda da mükemmel bir sosyal medya seoişlemi ve optimizasyonu için yapılması gerekenleri ele alacağız.

Sosyal Medya Profillerinizi Optimize Edin

Sosyal medya profillerinizi optimize etmeniz arama motorlarına dost ve ilgili bir görünüm kazanmasını sağlayacaktır.
İlk olarak hesaplarınızın bilgi ve hakkında gibi bölümlerini sorunsuz şekilde net, yalın ve anahtar kelimelerinize abartmadan yer vereceğiniz bir yazı hazırlayın.
İkinci olarak sayfalarınızda veya profillerinizde bulunan adres, şehir, eyalet, posta kodu, çalışma saatleri, ilgi ve alan kısımlarını eksiksiz şekilde tamamlayın.
Özgün yazılar paylaşmak siteler için ne kadar önemli bir faktör ise sosyal medya hesaplarınız içinde o kadar önemli oldu.
Özellikle Facebook sayfalarınızda bulunan Kategori alanını doğru şekilde doldurmanız mobil aramalarda size fayda sağlayacaktır.
Hesabınızı web siteniz ile senkronize edin. Arama motorları sayfanıza geldiğinde hangi site ile bağlantılı olduğunuzu buradan anlayacaktır.

Sosyal İçerik Paylaşımı ve Etkileşim

Belirli periyotlar ile sitenizin içeriğinizi paylaşarak sosyal backlink desteği sağlamanız hem ziyaretçi yönlendirmesi açısından hem de yazılarınızın indexlenmesi açısından iyidir.
Twitter hesaplarınızda paylaşacağınız yeni içeriklerin özgün olmasına önem gösterin. Profilinizde site adresinize mutlaka yer verin. Hakkınızda yazısı içerisinde de anahtar kelimelerinizden 1-2 tanesini serpiştirin.
Yapacağınız paylaşımlarda işletme adınızı ve anahtar kelimenizden 1 tanesini geçirmeyi unutmayın. Zira anahtar kelimeniz ile sitenizi ilişkilendirebileceğiniz içerik oluşturmuş olacaksınız.

Ziyaretçi ile Etkileşimi Sağlayın

İçeriklerinizi oluştururken birçok kişi tarafından paylaşılan içerikleri inceleyin. Kendinize göre uyarlayın. Site bağlantınızın geçeceği içeriklerin paylaşılması sosyal medya hesabınıza %60 site adresinize %40 oranında etki sağlayacaktır.
Takipçilerinizi sıkmamak için içerikleriniz ile eğlenceli bir şeyleri bağdaştırın. Zira en çok paylaşım yapılmak istenen içerikler genellikle eğlence ve mizah ağırlıklıdır.
Gelen yorumları ve mesajları mutlaka cevapsız bırakmayın. Kişilere verdiğiniz önemi hissettiklerinde daha sıkı ve yakın takipçiniz olacağından emin olabilirsiniz.

Yeni Sosyal Trend Pinterest

Ülkemizde çok yaygın olarak kullanılmasa da son zamanlarda ağırlıklı olarak bayanların ilgisini çekmeyi başaran Pinterest, etkili bir sosyal medya seo aracıdır. Dev bir paylaşım ağı olan Pinterest diğer sosyal medya mecralarına göre tamamen paylaşıma odaklı bir platformdur.
Pinterest hesabınızı da eksiksiz olarak oluşturduğunuzda içeriklerinize özel boardlar oluşturun. Board pinterest üzerinde kategori olarak düşünülebilir. Bu kategorilere yüksek çözünürlüklü resimler ekleyin. Resimlerin yüksek çözünürlüklü ve dikine şekilde olması insanların dikkatini daha fazla çekmeyi başaracaktır.
Paylaşılabilir resimler kullanın, insanların birbirlerine gösterebileceği resimler bulun. Kendi alanınız ile ilgili diğer pinterest hesaplarını takip edin. Her gün 3-4 defa başka resimleri pinleyin. Diğer gönderilere yorumlar yazın.

Sosyal Medya’da Sık Yapılan Hatalar

- Kamulaştırılmış ve ciddi bir profil oluşturma.
- Facebook sayfası yerine Facebook profili oluşturmak.
- Facebook linkini özelleştirmemek. Olması gereken facebook.com/isletmeadiniz
- Kullanacağınız resimlerin adlarını yüklemeden önce seo uyumlu hale getiriniz.
- Sadece profillerin optimizasyonu yapılarak hesapları güncel tutmamak.
Sosyal medya seo içinde yapılan çalışmaların etkisi daha uzun vadede görülmektedir. Tavsiyemiz stabil şekilde profillerinizi güncel tutmanızdır.
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Seo Dersleri , Seo Nasıl Yapılır , Arama Motoru Optimizasyonu
Copyright © 2013 Tüm Hakları Saklıdır