Seo Dersleri
Seo Dersleri

Seo teknikleri backlink kazanma

Yazar: Unknown Tarih: 08:25 Kategori: , Yorum: Yorum Yap
Seo teknikleri backlink kazanma
Önemli seo ipuçları serimizin ilk bölümünde backlinklerin niteliğinin değerlendirmesi ve alınacak linklerin en verimli şekilde alınmasını sağlamak gibi oldukça önemli ve az bilinen konuları anlatacağım.

Backlinklerin niteliği, link alınan sitenin kalitesi ve içerik benzerliği gibi kriterlere bağlı olduğu kadar, tıklanma oranlarına da bağlıdır. Backlinklerin tıklanma oranları doğrultusunda kalitesinin arttığını gözardı etmeyen oldukça az kişi vardır.

Bir link ne kadar çok tıklanıyorsa sitenize sağlayacağı seo katkısı da o kadar fazla olacaktır. Linkin tıklanma sayısı arttıkça backlinkin niteliği ve önemi de artacaktır. Hiç tıklanma almayacak konumda veya alakasız sayfalar üzerinden backlink alınırsa Google bunları spam olarak görmektedir. Bu sebeple, binlerce yorum ile link kasılan yabancı bloglardan yorum vasıtasıyla link almanın neredeyse etkisi bulunmamaktadır. Hatta aşırıya kaçılması durumunda filtre sebebi sayılabilmektedir.

Bu bilgiler ışığında, backlink alımlarını tıklanma oranı fazla olabilecek şekilde gerçekleştirin. Linkin, footerda olması, farklı dildeki bir sitede olması, farklı içerikteki bir sitede olması gibi kriterler linkin tıklanma oranını olumsuz yönde etkilemektedir. Bu sebeple alınacak linkler, ilk etapta göze çarpan konumda, renkte ve boyutta olmalıdır. Sitenizin içeriğiyle alakalı içerikte sitelerden alınmalıdır. Mümkünse resimli link olmalıdır ki bu sayede tıklanma oranlarını en üst düzeye çekebilesiniz.


Backlink sayısı hiçbir zaman seo kalitesi göstergesi olamaz. Bunun en büyük sebebi de backlinklerin niteliğidir. Az backlinke sahip bir sitenin çok backlinke sahipsiteyi geçmesi (diğer kriterler gözardı edildiğinde) oldukça normal bir durumdur. Çünkü bunun sebebi daha nitelikli, kaliteli ve tıklanabilir linklere sahip olmasıdır.
Paylaş: Facebook Twitter Google Plus Pinterest Tumblr

Bu yazıya yapılan yorumlar:

  1. Hocam kusura bakmayın şimdi ben buraya bir link koysam backlink olurmu ben bu konuyu pek kavrayamadım.Kendi evden eve nakliyat firmam var böle bi çalışma yaptım ama uygunmudur.Teşekkür ederim

    https://www.milliyetevdenevenakliyat.com/

    YanıtlaSil

Seo Dersleri , Seo Nasıl Yapılır , Arama Motoru Optimizasyonu
Copyright © 2013 Tüm Hakları Saklıdır